Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter A-lag"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter A-lag


Premiär mot FIFH Malmö säsongen 2018/2019 på hemmaplan i lördags.

 

Laget har sedan början av augusti tränat målmedvetet med fokus på ett starkt försvar och ett varierat anfallsspel. Med ett nästintill fullt manskap var förutsättningarna för en bra match goda. Firma Wedenmark/Sommarblad på bänken hade matchplanen klar. Nu var det upp till ett ungt och hungrigt manskap att leverera.

GRBK öppnade starkt och stabilt, gick till ledning omgående. Ledning var en bit in i första 8 poäng men Malmö kom tillbaka starkt och periodsiffrorna skrevs till 14–10. En bit in i andra börjar spelet att gå i stå och timeout skulle bringa ordning. Byten och justeringar hade tyvärr inte den önskvärda effekten. Malmö vinner perioden med 2 och halvtidsresultatet är 24–22 i hemmalagets favör. I halvtid lades planer om att ändra spelsystem inför tredje. För att störa Malmös uppsatta skytte sattes en helplanspress in. Reaktionen kom inte direkt men killarna lyckades få Malmöspelarna att ta fouls som visade sig vara avgörande för matchen. I den fjärde perioden fick de två av sina nyckelspelare på fem foul och GRBK kunde nu spela ut sitt register och vinna premiären med komfortabla 10 poäng, 60–50.

Ett hedersomnämnande till Larserik Hallgren som efter flera års bortavaro hittat tillbaka till hall och basketstol. Även om det fanns tecken på ringrostighet ser vi med tillförsikt fram emot hans deltagande framöver. I övrigt fördelades poängskörden på 4 spelare vilket är något som laget måste förbättra för att kunna matcha hårdare motstånd.

Tänkvärt är också att GRBK för första gången på länge matchar en ”starting five”-uppställning där medelåldern var under 25 år. Erfarenhet och ålder var förpassade till bänken, som sig bör, med beredskap att bidra vid behov, vilket aldrig var aktuellt i denna premiärseger!

 

/W&S

( Artikeln ska uppdateras med bilder) 

 

 

Huvudsponsorer

 Wellspect

 

Decon logga

 

ICA Supermarket Olskroken

 

 

 

TAVELSPONSOR

 

Ecri Redovisning AB

MIND Group

  

Rehab shop 

Mekonomen

Mekonomen Bilverkstad Jonas Enander Bil och Karosseri AB

 

 

 

 

   

 

Postadress:
Göteborgs RBK - Basket
Ängåsvallen 20
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: bjorn.sjostrom@varbe...

Se all info